Subscribe:

Ads 468x60px

2013. július 7., vasárnap

Amerikai irodalom 2. (BBN-AME-213)

Ideje sort kerítenem a tárgyleírásokra :) Kivételesen azt hiszem egybevonva fogok írni az órákról és a vizsgákról, így egyszerűbb lesz.

Az amerikai irodalom 2. című órát ugyanúgy Benczik Vera tanárnő tartotta, mint az elsőt. Azt hiszem, már írtam, de egyszerűen imádnivaló, tündéri nőről beszélünk. Előző félévben, amikor rettegve mentem beíratni a kettesemet, olyan barátságos mosollyal fogadott (a jegyem tudatában is), hogy sosem felejtem el. Ráadásul az óráit is nagyon élvezetesen tartja, hihetetlen jó stílusa van, és nagyon jó a humora is. Aki teheti, szerintem járjon be erre az előadásra, mert tényleg egy élmény. A félév során egy-két gyöngyszemet felírtam azok közül az aranyköpések közül, amiket a tanárnő produkált:
“It seems Microsoft introduced a bug because things were working too well”
“What happened to the poem again is Ezra Pound” 
“I don’t think that you should use bread as a mediator between Nutella and your mouth” 
Mint azt az idézetek is mutatják, nem lehet ráfogni a tanárnőre, hogy szárazon adja le az anyagot :D 

Bevallom őszintén, a kötelező olvasmányok közül nem sokat sikerült valóban elolvasnom... inkább a rövidítésekkel barátkoztam. (Ezt szeretem egyébként a szakdolgozatra fogni, de hát mint mindenki tudja, az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.) Pedig a rövidítések alapján ki merem jelenteni, hogy nem voltak rosszak a feladott művek, úgyhogy utólag lehet hogy belenézek egyikbe-másikba.

A vizsga teljesen ugyanolyan volt, mint az előző félévi. Nem is tudok mást hozzáfűzni, csak talán annyit, hogy egy szemernyivel könnyebbnek éreztem, mint az amerikai irodalom 1. vizsgáját. Persze az eredményem nem egy szemernyivel lett jobb, az előző ketteshez képest ez az ötös elég komoly javulás, de ezt annak tudom be, hogy tudtam, milyen jellegű lesz a vizsga. Tudtam, hogyan tanuljak rá, mit tanuljak rá. (Mellesleg ugyanúgy egy délutánom volt komolyan készülni erre a vizsgára, mint tavaly az előzőre... kísért a sors :D)

A készülést illetően annyit tudok javasolni, hogy órai jegyzeteket mindenképpen szerezzetek be, még ha nem is látogattátok az előadásokat. (Sőt, főleg akkor.) A Bollobás-féle tankönyvvel én úgy voltam, hogy amelyik témákat nem tudtuk érinteni a félév során, mert nem értünk el odáig, azokat dolgoztam fel belőle. Mást ezen kívül nem nagyon, mert úgy vettem észre, az órán leadottakra kérdez csak rá a tanárnő, olyasmire nem, ami a könyvben benne van, de a jegyzetekben nincs. A kötelezők olvasása - mint a példám mutatja - ha nagyon muszáj, kiváltható rövidítések olvasásával, de a szövegfelismeréses feladat sokkal könnyebben megy, ha az ember valóban olvasta a műveket.

Összességében tehát szerettem ezt az órát nagyon, a vizsgát sem éreztem rettenetesen nehéznek, úgyhogy egy rossz szavam sincs :D

5 megjegyzés:

L írta...

szia!

én most találtam meg a blogodat, gyorsan átolvasva az eddigi bejegyzéseidet, úgy gondoltam, hogy elkezdelek követni.
egyik barátommal szeretnénk elkezdeni japánul tanulni közösen, csak igazából azzal van a problémánk, hogy nem tudunk nekikezdeni.
ha nem lenne probléma, tudnál segíteni néhány dologban? :)

Sedna írta...

Szia!

Amiben tudok, szívesen segítek, bár azt előre leszögezném, hogy sajna az autodidakta nyelvtanulásban semmi tapasztalatom nincs, úgyhogy csak az egyetemi tapasztalataimra tudok támaszkodni :) Az elérhetőségeknél szerepel az e-mail címem, írj nyugodtan :)

Névtelen írta...

Szia!

Először is gratulálok a blogodhoz! :) Két éve olvasom, nagyon nagy segítség nekem az angol minorhoz!!
USA töri vizsgáról esetleg nincs élménybeszámolód? Már előre félek tőle..

Sedna írta...

Szia!

Köszönöm szépen, jó tudni, hogy még így évek távlatában is hasznos a blog :D

Megmondom őszintén nem emlékszem már, melyikről írtam és melyikről nem (túlnyomó többségben írtam majdnem minden vizsgáról, de sajna nem 100%-os a feldolgozottság :D)... Próbáltam keresni (nem tudom te próbálkoztál-e vele, mármint a jobb felső sarokban lévő keresősávval), de úgy látom, nem írtam róla :(

Facebookon mennyire vagy gyakori vendég? Ha még nem vagy tagja az aktuális anglisztikás csoportnak, szerintem érdemes belépni és ott segítséget kérni, mert elég szabad az információáramlás arrafelé :)

Hajrá! ^^

Unknown írta...

Szia! Én szlavisztika orosz, vagy romanisztika olasz szakon szeretnék továbbtanulni. Esetleg tudnál ilyen blogot ajánlani? :)

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^