Subscribe:

Ads 468x60px

A blogról (HU)

Kedves Olvasó!

Ez az oldal azoknak szolgál, akik nem egészen vannak tisztában azzal, mi fán is terem ez az ELTE - Japán dolog. Ha már hónapok óta hű olvasóm vagy, talán nem is érdemes tovább fárasztanod a szemed a monitor előtt, mert nem sok újdonságot tudok mondani :)

Ez itt tehát egy egyetem-blog. Nem tudom, létezik-e ilyen kifejezés, de én most használom :) Amikor kialakult bennem az elhatározás, hogy az ELTE japán szakán akarok tanulni, és mindemellett az is tudatosult bennem, hogy valamiféleképpen ki kell élnem az enyhe exhibicionizmust és írói késztetést, amit érzek, megszületett ennek a blognak az ötlete. Kezdetben még minden egyes otthon megírt "próba-érettségiről" írtam egy bejegyzést, sőt egy soros kis nyafogások is születtek arról, hogy még nem tudom a felvételi eredményét - azóta kicsit változott a dolog :)

Ahogy a szaktársaim (és más hallgatók, például keleti szakosok vagy japán minorosok) közül egyre többen rátaláltak a blogomra, úgy tűnt, más céllal is felruházhatom ezt az oldalt az önkifejezésen kívül. Mivel nagyon élvezek az interneten információk után kutatni, azokat rendszerezni, pepecselni minden aprósággal, gépelni és megosztani, úgy döntöttem, valamiféle információs központ-szerű blogot faragok az ELTE - Japánból, ami segítséget nyújthat mind a szaktársaknak, mind az egyetem iránt általában érdeklődőknek.

Egyre szaporodni kezdtek tehát a közérdekű írások: vizsgaélmény-beszámolók, tantárgyleírások, programajánlók, stb. Egy idő után megszaporodtak az érdeklődő e-mailek is, így létrejött a "Ti kérdeztétek" címke, ami leginkább általános egyetemi fogalmakat tisztáz, valamint a japán szakról ad áttekinthető leírást. Igyekszem minél több olyan bejegyzést írni, ami "kívülállóként" is érdekes lehet, akár egy olyan ember számára is, akinek soha nem fordult meg a fejében, hogy egyetemi keretek között tanulja a japán nyelvet.

A jövőre nézve rengeteg tervem van, kezdve a Japán Alapítvány könyvtárából kikölcsönzött könyvekről készült leírásokkal, a további egyetemi fogalom-tisztázáson át egészen a Japánnal kapcsolatos (néha vicces) érdekességek gyűjtéséig. Ha pedig rájövök a kanji-tanulás száz százalékosan hatékony, tökéletes és kifogástalan módszerére, akkor azt is megosztom mindenkivel. (Erre körülbelül annyi esély van, mint hogy hirtelen rájövök, hogy engem valójában a kvantumfizika érdekel. De a remény hal meg utoljára.)

Végszóként: kinek tudom ajánlani a blogot? Nem merném azt mondani, hogy bárkinek. Sok olyan e-mailt kaptam már, amiben a kedves Olvasó azt fejtette ki, mennyire élvezi olvasni az írásaimat attól függetlenül is, hogy őt közvetlenül nem érintik például az egyetemi történések - én azért úgy érzem, az ilyesmi ritka :) Aki érdeklődik Japán iránt, az egy-két érdekesnek tűnő bejegyzéssel szembetalálkozhat. Aki egyetemista, és kíváncsi egy szak életére, egy másik egyetemista sorstárs mindennapjaira, az jó pár bejegyzést szívesen olvas majd. Akit pedig a japán szak érdekel, ne adj' Isten pont az ELTE japán szaka, az a tökéletes helyen jár.

Kellemes olvasgatást!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^