Subscribe:

Ads 468x60px

2013. június 17., hétfő

Az utolsó félév

Na, lássuk, milyen volt az utolsó félév úgy általában... fárasztó :D Igazából ha az órarendemet nézem, nagyon könnyűnek és lazának kellett volna lennie, mégsem így volt. A szakdolgozat leadásáig az okozta az álmatlan éjszakákat, utána pedig a közelgő záróvizsga - de persze ez egy tanárt sem hatott meg, így az órai számonkérések és félév végi vizsgák is ugyanúgy megvoltak, mint máskor.

Őszintén szólva megértem azokat, akik szánnak plusz egy félévet csak a szakdolgozatra, bár - mint a mellékelt ábra mutatja - enélkül is megoldható a dolog. Mindenesetre nem volt egyszerű a heti két japános számonkérés, a fordítandó szakszövegek és egyéb mások mellett írni a szakdogát. (Persze nem is álltunk neki időben, de hát ki szokott? :D)

Az órákról részletesen is tervezek majd írni, úgyhogy arra most nem pazarolnám a pixeleket. Összességében a minoros tárgyak (amerikai irodalom, amerikai történelem) félév közben nem sok vizet zavartak (a kötelezők olvasásától eltekintve), vizsgaidőszakban viszont izmos mennyiségű készülést igényeltek. A szakszöveg, a szakszeminárium, a szövegszerkesztés és a japán gyakorlatok pont fordítva, év közben igényeltek időráfordítást, vizsgaidőszakban pedig már nem. A japán irodalom félév közben szintén a kötelezők olvasását jelentette, de vizsgaidőszakban is rá kellett hasalni rendesen. A művelődéstörténet szintén csak vizsgaidőszakban igényelt készülést.

Én úgy érzem, körülbelül ez az egészséges arány a szemináriumok és előadások között, amit úgy el tudtam volna viselni más félévek idején is - persze mint korábban már említettem, általában az előadások voltak többségben. (Ez félév közben egyáltalán nem zavart, annál inkább vizsgaidőszakban :D)

Ez volt a legfárasztóbb félév az összes közül, ami azért vicces, mert most volt a legkevesebb órám... mellesleg a lelkesedésem is pont most fogyatkozott meg a szorgalmammal együtt, így tulajdonképpen csodálkozom a jegyeken, amiket produkálnom sikerült. Ja, a jegyek! Táblázat:

(A Neptunban található ábrázolás továbbra is irritál, úgyhogy marad ez :D)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^