Subscribe:

Ads 468x60px

2013. január 28., hétfő

Anglia történelme vizsga

Nézzenek oda, jól elfeledkeztem a vizsgabeszámolókról :D Lassan február van, én meg még a január 8-án történt eseményekről sem nyilatkoztam! Szóval angol történelem vizsga. Csak és kizárólag feleletválasztós kérdések voltak, négy lehetőséggel. (A-B-C-D. Meglepő, mi? :D) Ettől függetlenül nem mondanám könnyűnek a vizsgát... De korrektnek korrekt volt.

70 kérdés volt összesen. Ebből viszonylag sok kötődött az elolvasandó forrásokhoz (Frank-Magyarics-féle könyv), így ezeket melegen ajánlom olvasgatásra. A legtöbb könnyen felismerhető, valamilyen jellegzetessége mindegyiknek van, és a tanárnő elég jóindulatú ahhoz, hogy ne a legjellegtelenebb részeket válassza ki belőlük :) A kiadási évszámokat is érdemes tudni, uralkodóstól! Ezen kívül a fontos eseményeket is (háborúk, törvények) jó, ha tudja uralkodóhoz kötni az ember, sok ilyen kérdés is szerepelt. Ezen kívül az uralkodóházakkal is érdemes tisztában lenni, ki melyikhez tartozott, melyik mikor volt hatalmon, stb. A Frank-Magyarics könyv fogalmai közül is felbukkant egy-kettő.

A készülést illetően a legnagyobb segítséget az órai jegyzetek és a Frank-Magyarics handoutos könyv nyújtja. Bár az előadások néhol kuszának tűnnek, a tanárnő sokszor ugrált az időben, néha nagyon összefüggéstelennek tűnt minden... Azért ha otthon nekiül az ember, és kibogarássza a jegyzeteket, odafigyel a kronológiára (ami néha ugye elveszett óra közben), akkor jó eséllyel indul az ötösért. (Attól függetlenül, hogy volt "tankönyv" megadva félév elején, jegyzetek birtokában ezt feleslegesnek érzem.) A Handouts for British History pedig a források és a fogalomtár miatt fontos.

Alapvetően megfelelő mennyiségű tanulással könnyen teljesíthető a vizsga, de ezzel most nem mondtam semmit, mert ez majdnem minden vizsgára igaz :D Kérdés, mi az, hogy "megfelelő mennyiség" :D Őszintén szólva belőlem elfogyott kicsit a motiváció erre a félévre (a jegyeimen is látszik), így nem erőltettem meg magam különösebben. Egy hármast sikerült összeszednem, pedig több idő- és energiabefektetéssel jobb is lehetett volna az eredmény. Nem baj, tanultam belőle :D

3 megjegyzés:

lex írta...

A hármas néha napján kifejezetten pozitív jegynek szokott tűnni számomra :D

Sedna írta...

Én is örültem neki ebben az esetben :D (Különben mentem volna javítani XD) Sőt, örültem ennél rosszabbnak is a félévben :D (Épp most írom a beszámolót :D)

lex írta...

Épp most fogom olvasni :D

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^