Subscribe:

Ads 468x60px

2011. szeptember 9., péntek

Hivatalos tanegységlista a 2011-től felvetteknek

És igen! Megszületett, sőt a BTK honlapjára is felkerült a 2011-től felvettek számára összeállított alapszakos japán tanegységlista! Akit érdekel, itt megnézheti magának. Bár a tájékoztató napon úgy tudom kaptak az elsősök konkrét instrukciókat a tárgyfelvétellel kapcsolatban, mégiscsak jó írásban is látni, mikor milyen tanegységeket fog felvenni az ember fia-lánya :)

Az "általános tudnivalók a szakról" rész ugyan kimaradt a dokumentumból (ez írja le többek között azt, hogy a szakon végzettek milyen képesítést kapnak, mi a képzés célja, mik a záródolgozat, záróvizsga követelményei, hogy zajlik az értékelés, stb.) feltételezem ezt majd később csapják hozzá - jelenleg versenyjelentkezés lévén prioritást élveznek a tanegységek.

Az én előző, toldozott-foldozott, kissé hiányos verziómmal összevetve semmi különbséget nem találtam, ami a tantárgyak listáját illeti.

Igyekszem az új tanegységlistát valahova oldalra is kirakni majd a miénk mellé link formájában :) (A minorosoké sajnos még nem került fel a honlapra.)

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! A minorosok óráiról tudsz valamit? Mert tegnapelőtt a JAP-101, -102, -103 órákból is hirdettek külön újat, amihez oda is van írva, hogy "Minorosok kurzusa. Csak ők vehetik fel." Viszont elfelejtettek szólni és ezeket idáig összesen 3-an vették fel. Én is csak véletlenül fedeztem fel. De akkor most mind a 30 minoros együtt lesz egyetlen gyakorlaton?

Sedna írta...

Szia!

Én is találkoztam már a jelenséggel, és különösnek találom, mert eddig ilyen nem volt. A legtöbb, amit tehetsz, hogy a minorosoknak meghirdetett gyakorlatra iratkozol fel, és annak az időpontjára is mész el. Akik a főszakosokén maradtak, azoknak valószínűleg el fogják mondani, hogy jelentkezzenek át. Ha pedig valóban 30 minoros van (csodálkoznék ha ekkora lenne az érdeklődés O.o) akkor annyi lesz :) Van úgy, hogy mi is 20-an 25-en ülünk bent egy órán, mert a másik mondjuk ütközik vagy éppen este nyolckor van vége :D

Ha nagyon bizonytalan vagy, írhatsz Uchikawa tanárnőnek e-mailt is akár, ő biztos tud okosat mondani a dologra.

Névtelen írta...

Épp a minorosoknak szólón vagyok, azt most ha akarnám, se tudnám leadni. Már 5-en vagyunk ott egyébként. Haladás:D

A minoros tájékoztatón kb. 25-en voltunk, meg még pár embernek szóltam, hogy felveheti bárki, nem kell nyelvtudás hozzá. Így most kb. olyan 30-an lehetünk.

Rendben, írok is neki megint. Köszi a tippet! Bár remélem azért még a héten ír mindenkinek, hogy ne a hétfői órára menjenek be, hanem a keddire.

Sedna írta...

Hű, komolyan nem kell hozzá nyelvtudás? O.o Mióta? :D

Névtelen írta...

A tanegységlista, amiben azt írták, hogy nyelvvizsga kell hozzá az kb. 3 éves volt. Nem is lehet itthon nyelvvizsgát tenni japánból mióta nincs emelt szintű érettségi belőle. Ahogy a HÖK-ös srác mondta. Egyébként ott a tájékoztatón abból a 25 emberből olyan 6-7 tette fel a kezét, hogy tud már japánul. Őket majd egy teszt alapján osztják be.

Sedna írta...

Hát ez vicces, mert tavaly ilyenkor még kellett a nyelvtudás, ha a nyelvvizsga nem is. A tanegységlista meg addig él, ameddig meg nem változtatják - ez esetben mostanáig XD

Nyelvvizsgázni meg hogyne lehetne? :D Ki mondta ezt? XD Tény, hogy más a nyelvvizsga szintezése, mint egy-két éve, de simán lehet Magyarországon japán nyelvvizsgát tenni. (Pár szaktársam neki is fut idén.)

Azért jó tudni, hogy ezt így hirtelen megváltoztatták, mert egy csomó érdeklődőt törtem le azzal, hogy azt mondtam, kell nyelvtudás hozzá... mivel hogy egész eddig kellett. Remélem egy csomóan mondtak le a terveikről miattam -.-"

Köszönöm, hogy szóltál, most már ezt is tudom O.o

Névtelen írta...

Na jó, nem hiszem, hogy a HÖK-ös srác rosszul tudná, akkor szerintem én értettem/hallottam félre valamit:D
Amúgy én vagyok az az anglisztikás scár, aki írt neked facebookon pont a minorral kapcsolatban:D Nekem is azt mondtad, hogy ne reménykedjek:) De azért megérte, hogy mégis elmentem a tájékoztatóra:)

Sedna írta...

Én úgy emlékszem erre már írtam választ tegnap, de ezek szerint a küldés gomb elmaradt O.o Khm, szóval:

Akkor mínusz egy ember miatt kell aggódnom :D Ne haragudj, hogy félrevezettelek :S Jól tetted, hogy végül elmentél :) Remélem másokhoz is eljut az infó...

Névtelen írta...

Én szóltam pár embernek, akikről tudtam, hogy japánt akartak, de mindenkihez sajna nem tudtam eljuttatni.
A Genki I-ről tudsz valamit? Itthon meg lehet venni valahol?

Sedna írta...

Itthon szerintem nem, nálunk is mindenki fénymásolt verzióval szaladgált, esetleg a felsőbb évesektől lehet szerezni, ha valakinek van.

Névtelen írta...

Akkor marad a pdf-es verzió nálam is. Remélem, nekünk még a régi kiadás kell, nem az új :)

Sedna írta...

Van régi meg új kiadás? :D

Névtelen írta...

Igen. Az I-ből már elvileg meg is jelent:D http://genki.japantimes.co.jp/about_en/point_en

Sedna írta...

Nocsak, nocsak, mik vannak :D

Nem hiszem, hogy erre lenne szükség egyébként ^^ A jó öreg Genki, a videóval meg a kazettával... nem kell a sznob DVD-s CD-s változat XDXD (Nem is hiszem, hogy az újról van PDF :D)

Névtelen írta...

:D:D Előbb-utóbb azt is feltölti majd valaki:D Amúgy néztem dollárból átszámítva az árát és valami 12ezer forint csak a könyv...meg még a munkafüzet kb. 4ezer...nem olcsó

Sedna írta...

Hát az biztos... a Genki II-vel nekem szerencsém volt, mert Uchikawa tanárnőnél volt elfekvőben egy-két plusz darab, és 6000 Ft-ért odaadta, de az első könyv nekem is nyomtatva volt... egyedül a kanjik alá írt pici furiganákkal van néha nehéz dolga az embernek :S

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^