Subscribe:

Ads 468x60px

2011. február 15., kedd

Új órarend, első két nap

A változatosság kedvéért ismét áthelyezték a művészettörténetet, ami azzal járt, hogy pofás kis ütközés keletkezett a japán gyakorlat és a művtöri előadás között. Idejében észbe kaptam és átjelentkeztem a másikra, így viszont a könyvtárhasználatot üti a gyakorlat - állítólag ez nem nagy veszteség. Engem inkább maga a tény zavar, hogy még első héten, amikor megy a tanítás, még ilyenkor is variálnak.

A hétfő, amin eleinte poénkodtam, miszerint mindenhol negyedórás szüneteim vannak, ez pedig egy alsó tagozatos általános iskolás órarendjére hajaz, nos, ezzel a hétfővel meggyűlt a bajom. A rohanás enyhe kifejezés a napirendet illetően. Igaz, hogy viszonylag hamar túl vagyok a napon, de cserébe levegőt venni sincs időm két óra között. Irodalmon már az órát lesem és pakolok, hogy átérjek a D épületbe, mondattanon pedig szintén az órát lesem, hogy időben betoppanjak a B épületi japán gyakorlatra. Nem kellemes nap, az biztos.

Az órákról szólva az esszéírást elvileg a már emlegetett Adamik professzor úr nejének kellene tartania, gyakorlatilag ő elfoglalt, ezért a hétfő reggeleket ismét magával a professzorral tölthetjük. Az első óra tapasztalatai alapján akár a retorika 2 nevet is adhatták volna a kurzusnak. Az irodalmi műfajok egy tipikus sok tanár által tartott óra lesz, olyasmi, mint a nyelvek és írások - mindenki a saját szakterületéről ad hozzá.

A mondattan egy kicsit zsúfolt volt, és voltak legalább húszan-harmincan, akik a 45 perces órára 25 perces késéssel érkeztek meg, mindenesetre reménykedem, hogy élvezetesek lesznek az előadások. Az első óra számomra kicsit rendszertelen volt és nehezen követhető, de ezt egyrészt szeretném annak betudni, hogy egyfajta "ízelítő" első órát kaptunk a mondattan anyagából, másrészt az előadást megzavarta a fentebb említett késő csorda :) A japán gyakorlaton Ono senseijel ismételtünk a szerdai ismétlő ZH örömére, valamint szó esett az éppen aktuális Valentin napról is.

A keddi órák közül az amerikai kultúra nagyon nagy élmény volt :D Stan Ward, az előadó a legszimpatikusabb tanár, akivel találkoztam eddig az ELTÉn, hihetetlen stílusa van, utánozhatatlan :D Annyit még nem nevettem órán, mint az övén, ráadásul egy ideig japánul beszélt, mert mint kiderült, több évig ott élt :D (Bár nem tetszett neki.) Kétségtelenül a szívembe lopta magát :)

A japán kultúra és társadalom idén egészen más jellegű lesz, mint előző félévben: politikáról, oktatásról, földrajzról, választási rendszerről, nők helyzetéről pártokról stb. fogunk tanulni, most azonban az első órán csak két irományt kellett beadni: egy magyar nyelven írt bemutatkozást és egy japánul írt fogalmazványt, amelynek témáját két lehetőség közül lehetett kiválasztani. Legalább szembesültem vele mennyire megkopott a japán tudásom, és mennyit kell még a holnapi ZH-ra tanulni :)

A két kultúra közötti két és fél órás szünet nem különösebben kellemes, de inkább ez, mint mondjuk egy óra péntekre. ^^

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^