Subscribe:

Ads 468x60px

2010. szeptember 7., kedd

Tájékoztató nap

Nos, az úgy volt, hogy lemaradtam a tájékoztatók egyikéről... Mint kiderült, volt tegnap délelőtt is egy előadás a Japán Tanszéken, ahol is a tanári kar mutatkozott be. Mivel én erről az azt megelőző este értesültem az ETR kurzusfórumán, nem volt alkalmam részt venni az összejövetelen... de ma már elmentem a tájékoztató napra, és elmondások alapján nem maradtam le semmi hihetetlenül fontos és kihagyhatatlan eseményről.

A japán alapszak tájékoztatóján szembesítettek azzal a - számomra eddig is egyértelmű - ténnyel, hogy bizony azokra, akik nem tanultak eddig japánt, nehéz három év vár nyelvtanulás szempontjából. Ezen kívül az is kiderült, hogy az órarendemet egészen más szemmel kell néznem az elkövetkezendőkben... nézzen hülyének bárki (de tényleg), én abban a hitben éltem, hogy az órarendemben megjelenített japán gyakorlatok mindegyikére be kell járni. Kiderült, hogy azért van kettő egymás után, hogy a csoport létszáma kisebb legyen, éppen ezért csak az egyikre kell bemenni minden duplán feltüntetett gyakorlat közül. Az órarendemet illetően még egy változás: kiderült, hogy rossz művtöri órát vettem fel (én és még sokan mások) így a szerdai szünnapom megszűnt szünnapnak lenni XD Nem bánom különösebben. A csütörtöki ütközések is megszűntek, sőt jelenleg még akár angolszász politikai kultúrára is be tudok járni. Csökkennek az átfedések! Holnap valószínűleg közzé teszem a friss ropogós Órarend 2.0-t :D

Az angol minoros tájékoztató szintén tartogatott meglepetéseket... szerteoszlatták azokat az illúzióimat, miszerint az irodalom- és nyelvtudomány óráimmal két legyet ütök egy csapásra, és az alap- és minor szakom esetében is elszámolásra kerül ez a két előadás. Jelenleg úgy tűnik, fel kell vennem még két órát, lehetőleg (sőt, inkább lehetőleg nélkül) olyanokat, amelyek angol nyelven kerülnek előadásra. Hargitai tanárnő a figyelmünkbe ajánlotta, hogy a minorosok legnagyobb gondja általában az szokott lenni, hogy vizsgán nem tudják kifejezni magukat, valamint nem kötelező gyakorlatokra járniuk, ezért még markánsabb hátrányban vannak az alapszakosokkal szemben.

Ma már nem alkalmas rá az agyam, de holnap feltétlenül utánanézek milyen lehetőségeim vannak az angol minor plusz óráit illetően, és fel is veszek valamit... valamit ^^;

A tájékoztatókat követően - feltételezem, hogy közösségkovácsolás céljából - ellátogatott a keleti nyelvek és kultúrák szakirányok ráérősebb és szociálisabb rétege a Károlyi kertbe, ahol össznépi rizsevést tartottunk - köszönet a rizsfőzőknek! A táplálkozás természetesen pálcika segítségével zajlott. Ezután - további ismerkedés apropóján - egy vendéglátóipari egységben töltöttünk egy bő órát, szomjunkat és éhségünket (de inkább az előbbit) szorgalmasan oltva.

Összességében igen eredményes napot tudok magam mögött, sok-sok új információval - gondot okozókkal és megkönnyebbülést kiváltókkal egyaránt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^