Subscribe:

Ads 468x60px

2013. február 14., csütörtök

Előzetes abszolválás, záróvizsga papírleadás

Tegnap úgy döntöttünk egy kedves szaktársammal, hogy elbattyogunk a TO-ra annak örömére, hogy a vártnál hamarabb véget ért az egyik óránk. (Az első hét és a félév eleji megbeszélések varázsa.) 10:40-kor álltunk be a sorba, de miután fél óra alatt körülbelül fél métert haladtunk előre, rájöttünk, hogy bizony a déltől egyig tartó ebédszünet előtt valószínűleg nem fogunk sorra kerülni.

Egykor már az iroda előtti kis előszoba ajtajában álltunk, az ebéd utáni "műszak" azonban sokkal lassabbnak bizonyult az elsőnél. Végül fél négy körül bezárták a kis előtér ajtaját, mondván aki bent van (azaz mi), azt még fogadják, aki viszont kint, annak fel is út, le is út. Mivel egy ember átlagosan 25-30 percet töltött bent, ezért gyanítottuk, hogy a kis teremben rekedt 13 emberrel bizony nem fog Főgler László négyig végezni... és így is lett.

Amint arra egyikünk rámutatott, a helyzet egy rossz horrorfilm kezdőjelenetére hajazott (13 ember összezárva egy tenyérnyi helyre, mert tényleg bezártak minket :D), de idővel azért biztosítottak kiutat. Páran fel is adták a várakozást, de mi töretlenül kitartottunk. Végül 17:15-kor sikerült elszabadulnom a TO-ról, azaz több mint egy órával az ügyfélfogadási idő lejárta után. (És nem én voltam az utolsó.)

Az előző bejegyzésben belinkeltem már a záróvizsga jelentkezési lapját, ezt adtam le. Ezen kívül egy előzetes abszolutóriumot is készítettek nekem, amiből kiderült, hogy mindent felvettem, egyetlen dolgom, hogy el is végezzem a tárgyakat :D

Ami fontos lehet másoknak is: a tanegységben szereplő ókori-keleti 3 szabad kredithez igazolást kell majd beadni abszolváláskor, ennek a bescannelt verzióját itt megtaláljátok. Ezen kívül azok, akik két külön nyelvből végezték a második keleti nyelvet (például egy félév kínai, egy félév mongol), azoknak szintén igazolást kell erről benyújtani. Ebből sajnos nem tudok scannelt példánnyal szolgálni, mert nekem nincs ilyen problémám, de akinél ez a helyzet, az szerezze be a dokumentumot.

A legbiztosabb, ha mindenki elintézi ezt az előzetes abszolválás ügyet, mert most még valamelyest lehet korrigálni az el nem végzett tárgyakon, stb. Később már sokkal nehezebb lesz. Remélhetőleg ez a tegnapi egész napos várakozás extrém esetnek minősül, és másoknak nem kell majd ugyanezt kiállniuk... mindenesetre azt javaslom, senki se hagyja az utolsó pillanatra a TO-s kitérőt.

2 megjegyzés:

Chouwen írta...

Haha, ezek szerint van, ami sohasem változik, anno magam is hasonló cipőben jártam:
http://skandalum.blogspot.hu/2010/06/por-es-hamu-vogymuk.html

Sedna írta...

Na te jó ég :D Hűek a hagyományokhoz, úgy tűnik XD

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^