Subscribe:

Ads 468x60px

2011. december 5., hétfő

Helyesbítés a koreairól...

Kiderült, hogy nem vagyok egyedül az "önjelölt nyelvész" és a "koreait tanul" halmazok metszetében. Egyrészt örülök, hogy a kis kitekintés a koreai felé viszonylagos népszerűséget eredményezett, már ami a blogomat illeti, azért hozzá kell tenni, hogy kaptam hideget is és meleget is, de főleg a rosszabbikat.

Nem vagyok az a fajta, aki megsértődik azon, ha negatív kritikával találja szembe magát, azon viszont csodálkozom, hogy a kritizálóim nagy többsége semmivel sem ért többet a nyelvészethez, mint én. Azt hittem, hogy a feltételezésem elé biggyesztett "szerintem" szócska elég lesz ahhoz, hogy érzékeltessem: ez egy magánvélemény. A közelében sem járok annak, hogy komolyabb fórumokon hangoztatni merjem a hasonló nézeteimet - ezért teszem ezt a saját személyes blogomon.

Bitxəšï és Dana hozzászólása is száz százalékosan építő jellegű volt, amit utólag is köszönök. Most nem a blogra érkezett kommentek késztettek tehát pötyögésre. Több helyen is olvastam véleményeket a bejegyzésemről, de nem szeretnék konkretizálni.

Nem mondom azt, hogy kötelező egyetérteni velem, elvégre a nyelvészek jó része szintén az enyémtől eltérő állásponton van :D Nagyon szívesen elbeszélgetek bárkivel a kérdésről, bár a tájékozatlanságomnak köszönhetően valószínűleg elég hamar kifulladnék egy komolyabb hangvételű eszmecsere során. Le is lehet nyugodtan hülyézni engem, ha úgy tetszik, azt sem bánom. (XD) Csak annyit kérek, hogy alapja legyen. Mert ha semmivel sem tud a kedves véleménynyilvánító többet erről a nemes tudományágról, mint én, és ráadásul ne adj' Isten még japánul sem tud (még annyira sem, mint én koreaiul), akkor nem látom sok értelmét a heves tiltakozásnak a nyelvrokonság hipotézise ellen. (Főleg nem a bűvös "szerintem" szócska nélkül, amit valamilyen formában még a nyelvészek is mindig érzékeltetnek.)

Elnézést a szokásosnál kicsivel túlfűtöttebb hangvétel miatt, bocsássátok meg nekem, de ez kikívánkozott :D

5 megjegyzés:

bitxəšï írta...

Húha!

" és ráadásul ne adj' Isten még japánul sem tud"

Bár nem olvastam a kritikákat, de azért mindig viccesek az olyanok, akik szinte nulla ismeretekkel mennek bele japán/koreai stb nyelvi kérdésekbe :)

Daniella írta...

Bosszantó és sajnálom. Próbáld figyelmen kívül hagyni a rosszmájú megjegyzéseket és egyszerűen töröld az idegesítő kommenteket. A blog a Te véleményed, a Te tered, és megteheted, hogy megvéded az ilyen kellemetlenkedő alakoktól, akik nem képesek a műfaj szabadságát tiszteletben tartani, vagy elfogadni a játékszabályokat. Hajrá a koreaihoz :)

Sedna írta...

Köszönöm szépen mindkettőtöknek, aranyosak vagytok :) Egy kedves ismerősöm rávilágított, hogy valószínűleg az "imádom Koreát ezért utálom Japánt" fanatikusok egyikébe futhattam bele, ami így utólag logikusnak tűnik :D

bitxəšï írta...

"imádom Koreát ezért utálom Japánt"

Na igen, vannak ilyen egyszerű emberek :) 元気出してね!

Sedna írta...

Én nem is tudtam, hogy ilyen létezik, amíg nem szembesítettek vele :D Szerencsére itt az egyetemen nem divat az ilyen, legalábbis én még nem találkoztam hasonlóval. (Jól néznénk ki, ha utálnánk egymást, mert miért ne XD)

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^