Subscribe:

Ads 468x60px

2011. szeptember 6., kedd

Tájékoztató Nap

Az előre beharangozott helyen és időpontban sor került a Japán Tanszék bemutatkozására, majd az egyes szakok tájékoztatóira is :)

A Japán Tanszék tantestülete 3 fővel bővült. Két fiatal doktorandusz (egy első- és egy másodéves, ha jól emlékszem) csatlakozik ettől a félévtől a bagázshoz, valamint egy állandó tanerő is, egy szimpatikus fiatal hölgy. Sajnos nevekre nem emlékszem, elnézést az érintettektől és a kíváncsiaktól is :) Úgy rémlik, a leíró nyelvtan és egy szövegolvasás óra is az új tanerők munkakörébe fog esni, így valószínűleg Ogami tanár úr, akinek a nevével ETR-en fémjelezve van például a leíró nyelvtan, mégsem fog tanítani minket. A szakszövegolvasás Umemura tanárnő és Ogami tanár úr nevével szerepel a rendszerben, így valószínűnek tartom az elhangzottak alapján, hogy Ogami tanár úr helyett itt is más fog órát tartani.

Az alapszakos tájékoztatón már nem vettem részt, így arról nem tudok élménybeszámolóval szolgálni, de remélem végül sikerült fényt deríteni a tárgyfelvétel körül kialakult bonyodalmakra, és ma este már minden szorgalmas elsőéves tekintélyesen megtömi az esetleg lyukacsos órarendjét mindenféle földi jóval :D

Az óraütközésekre sajnos nem sikerült megoldást találni hirtelenjében, mindenféle kéznél lévő pontos információ nélkül, pedig engem már nagyon zavar az a rengeteg ütközés, ami keletkezett a keddi és szerdai napokon. (Tudom, tudom, kedves több-szakot-végzek-párhuzamosan szaktársaim, az én órarendem semmi a tiétekhez képest, de hát én mégsem vernyoghatok a tiétek miatt :D Úgyhogy marad a sajátom :D)

Remélem mindenki jól érezte magát, és okosabb lett a nap végére :D

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

V.Szandi vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy szabadon választható órának nem lehet valamilyen japán órát felvenni? Most kezdem az MA-t, a BA-t Debrecenben csináltam, és ott szerencsére volt ilyen lehetőség,nem tudom, hogy a Japán Tanszék nem-e hirdet meg kurzust.
Előre is köszönöm,
SZ

Sedna írta...

Szia!

Az biztos, hogy nyelvi órát nem lehet csak úgy felvenni szabad kreditek terhére. Legalábbis tavaly még mindenkit erélyesen elkergettek félév elején :S

Ezen kívül olyan óra, aminek nincsenek japános előfeltételei... hát, azok leginkább az alapozó órák, amik a keletisek és ókorisok együtt csinálnak, előadások vallásokról, művészettörténetről, nyelvekről és írásokról... ebben viszont minden benne van Irántól kezdve az ókori Görögországon át Koreáig. (Japánról maximum egy órán van szó két félév alatt.)

Esetleg a Japán kultúra és társadalom című előadással próbálkozhatsz még, de csak az első számúval. Itt nem emlékszem, hogy lett volna szórás az emberek között, viszont a Japán kultúra és társadalom 2-nél már szortíroztak, aki nem tudott japánul legalább egy kicsit, azt elküldték.

Természetesen mivel most változtattak meg mindent, nem tudom, hogy aktuálisan hogy állnak hozzá a szabad kreditesekhez, úgyhogy mérget sajnos nem vennék semmire, amit mondok :) Az viszont biztos, hogy kifejezetten közismereti, szabad kreditnek felvehető kurzust maga a tanszék nem hirdet, legalábbis én nem tudok róla. Ami órát hirdetnek, azt mind japán szakosoknak hirdetik, még mi sem tudunk japános irányultságú plusz órákat felvenni szabad kreditnek, mert egyszerűen csak azok vannak, amik kötelezők :S Kis szak átka.

Ráadásul neked gondolom az új tanegységek közül kéne válogatnod, a 2011-esek közül, viszont az új tanegységlista még nincs is fent az interneten ^^; Úgyhogy egyelőre még azt sem tudjuk, mik a lehetőségek, nem hogy a követelményeket... :S

Sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírekkel szolgálni. Ha még van kérdésed, vagy nem válaszoltam mindenre, írj nyugodtan :)

Noémi

Névtelen írta...

MA-sként csak az MA-s órákból szemezgess, BA-sat nem vehetsz fel. :)

Sedna írta...

Ez felmerült bennem is, de olyan magabiztosnak tűnt Szandi, hogy inkább nem ellenkeztem :D Nem sokat konyítok az MA-hoz XD

Akkor erre is fény derült, köszönjük az információt ^^

Névtelen írta...

Köszönöm az infókat. Azért kérdeztem csak, mert én eddig nem ELTE-s voltam, és nem igazán ismerem az itteni rendszert. Úgy látszik, hogy akkor szerencsém volt, mert Debrecenben ingyen lehetett nyelvi órát venni 2 kreditért a kezdőtől a szuperhaladóig. Azért remélem az elkövetkező 2 év alatt összejön majd valami.

p(^^)q

V. Szandi

Sedna írta...

Sok sikert! ^^

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^