Subscribe:

Ads 468x60px

2011. szeptember 2., péntek

Rangsorolásos jelentkezés

Ma este nyolctól már rangsorolásos jelentkezés folyik az ELTE BTK-n, azaz elkezdődött a tömegverekedés időszaka. Engem személy szerint csak egy óráról dobott le a rendszer: a koreairól... De minden nálamnál tapasztaltabb azt javasolta, ne mondjak még le a dologról, mert volt már példa létszámbővítésre, stb. Valóban nem szívesen mondok le erről az óráról most, mert egyrészt csodával határos módon NEM ütközik semmivel egyik gyakorlat sem (kettő van egy héten), illetve szeretném ebben a két félévben letudni a második keleti nyelvemet. A koreain kívül viszont nem nagyon érdekel a többi lehetőség... 

Hogy ne legyen annyira felhőtlen az este, egy újabb érdekes ütközés született az órarendemben: szerdára odaugrott egy szakszövegolvasás, ami eddig nem volt ott. Említették már a felsőbb évesek, hogy a szakszövegolvasás oktatása csoportbontásban zajlik, ezért feltételezem, hogy csak az egyikre kell majd bejárni, engem viszont ez több szempontból sem nyugtat meg: Egyrészt mindkettő ütközik másik gyakorlattal, úgyhogy édesmindegy. Másrészt valószínűleg nem is én fogom eldönteni, melyikre járok, mert a felsőbb évesek elmondása szerint szintfelmérő teszttel kezdődik a félév, és a teljesítményünk alapján sorolnak be minket egyik vagy másik csoportba.

Amíg a gyakorlatok ütköztek, és Uchikawa sensei a blogjára rakta fel a tervezeteket, és kérte, hogy szóljunk, ha valami nem stimmel, addig még tudtam kinek vernyogni, hogy ez ütközik meg az ütközik, jelenleg viszont fogalmam sincs, kit zaklathatnék azzal, hogy egy keletis előadás meg két japános gyakorlat egy kupacra került. Help? 

És még egy problémakör: szabad kreditek. Mégis mire használjam fel őket? Japános tárgyak csak olyanok vannak, amiket kötelező felvenni, ezért nem vagyok olyan könnyen, mint például egy anglisztikás, akinek kismillió irodalom gyakorlata meg nyelvfejlesztése lehet. Keletis tárgyak közül szemezgethetek még esetleg, figyelmembe ajánlotta például egy kedves szaktársam a Koreai műveltség címűt, amire valószínűleg be is reszkírozok, ha nem fog ütközni semmivel - ez viszont csak páros félévekben aktuális. 

A híres-hírhedt VKN kóddal meghirdetett órák száma pedig siralmas, hihetetlen mennyire lecsökkent. Tényleg nagyon komolyan gondolták, hogy csak annyi órát hirdetnek meg, amennyit muszáj... így viszont igen nagy fejtörést okoznak nekem. Ha van bárkinek ötlete, mit is vehetnék fel szabad kredit címén, könyörgöm, hagyjon üzenetet a sípszó után T-T

Még valami: Friss ropogós extra-ütközéses órarend a bal alsó sarokban.

*sípszó*

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

BBV kódon is nézelődj a szabad krediteknél ;D

(Heni)

Sedna írta...

Köszi a tippet, már suhanok is! ^^

lex írta...

Én nagyon imádtam Férfi-női kommunikációs zavarok órára járni, de a tanárnő félév végén azt mondta, hogy valószínűleg megszüntetik. Meg is nézem, hogy esetleg indul-e megint. Minden félévben más témák vannak, így többször is érdemes felvenni, de ha nincs már szabadkredited, be is járhatsz csak úgy. Kb. 80-100 emberke volt bent és nagyon érdekes, tanulságos volt az óra a férfi-női viszonyokat és párkapcsolatokat tekintve. Mindenkinek csak ajánlani tudom :)

Sedna írta...

Köszi a tippet, lex :) Én is találkoztam már ezzel az órával előző félévek során, csak mindig ütközött valamivel... Ebben a félévben viszont még nem láttam, lehet, hogy tényleg megszűnt :( Azért utánanézek ^^

Névtelen írta...

Szia!

VKN kóddal ne vegyél föl semmi szabad kredites órát, mert ha nem tévedek, azok még a régi képzésesek számára vannak meghirdetve és hiába végzed el őket BA-sként, nem fogják sehova sem beszámítani. Heni mondja a tutit, BBV kód alatt kell nézelődni.

Szandi (harmadéves japános)

Sedna írta...

Szia!

Ez furcsa, nem is hallottam még erről O.o Köszi a figyelmeztetést!

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^