Subscribe:

Ads 468x60px

2011. május 17., kedd

Rég nem látott status update

Egy ideig ilyet úgysem láttok megint. Itt van az utolsó hét, ami a hétfői és keddi ZH-kkal, valamint a szerdai és csütörtöki vizsgákkal nagyon kellemes benyomást kelt... Legalább a ZH részén túl vagyok. (Az egyik a jól ismert internetes, a.k.a. pizsamás-mamuszos fajta volt, éljen a huszonegyedik század!)

A nem várt fejleményeknek köszönhetően (vö. csütörtökön Genki I-II-ből írunk) a Genki I ismétlésén tuti nem érek végig akkorra, amikorra kéne, legalábbis bepötyögni nem fogom tudni. Az alapvizsgáig azonban igyekszem majd pótolni ezt a hiányosságot, de nem ígérek semmit - láttátok a vizsgabeosztást.

Holnap szóbeli, és én még meglehetősen hadilábon állok a három supiichi-mmel, az öt villámkérdésre pedig ha akarnék sem tudnék már érdemben készülni, mert ami ahhoz kell, az egy vagon szó és minden nyelvtan. Sajnos mindkettővel hadilábon állok x) De majd igyekszem azért. Szerencsére a nyelvtani szerkezetek nagy része magából a kérdésből kikövetkeztethető, így a nagyobb gondot a szókincs jelenti majd. A remény hal meg utoljára :D

Ami még megnyugtat, hogy a vizsga eleve 30%-a a félévi jegynek, és ez csak a vizsga szóbeli részének egy töredéke, tehát jegyet rontani talán nem fogok egy-két bátortalan "wakarimasen"-nel.

Gondoljatok rám, gondoljunk egymásra holnap 13:00-tól!

Más: Tervezem, hogy a "meddig jutottatok egy év alatt" és hasonszőrű kérdések megválaszolására közzé teszem majd a félévi és a mostani három rövid beszédecske szövegét, magyarul. Így le tudják majd szűrni az érdeklődő olvasók, mit is tudunk megfogalmazni ennyi tanulás után :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^