Subscribe:

Ads 468x60px

2011. január 14., péntek

Retorika - a vizsga és a jegy után

Hogy micsoda megkönnyebbülés ez számomra, el sem hiszitek XD Túlestem a szóbeli vizsgán... következő vizsgaidőszakban a létező legelső időpontra fogom rakni az angol irodalom szóbelimet, csak hogy ne kelljen sokáig nyűglődnöm miatta. (Lehet, hogy nem kéne ilyen ígéreteket tennem? Messze van az még.)

A retorika vizsga papíron nyolckor kezdődött, egy kedves szaktársammal együtt másodikként futottunk be az F épület második emeletére. (Az F egyébként tipikusan az az épület, ami egy perc lépcsőzés után, amikor az elpunnyadt városi testem már zihál, kiírja nekem: földszint. Na mondom a jó édes anyukádat földszint, már lépcsőztem! O.o Mindegy, szóval szerintem az magasságra inkább volt harmadik, mint második emelet.) Szerencsére nem névsorban mentünk, hanem érkezési és szabadon választott sorrendben, így én a második voltam.

Adamik professzor úr ígéretét előre beváltva már háromnegyed nyolc körül kijött a szobájából (hogy milyen korán érkezhetett, nem tudom, de mi fél körül futottunk be, és akkor már bent volt), és már el is kezdődött a vizsga. Megmondom őszintén, fogalmam sincs, hogy az előttem lévő vagy éppen én mennyi időt töltöttünk bent, mindenesetre a kint várakozóknak soknak tűnt, mert azzal fogadtak, hogy "mi tartott eddig" XD

Az első lépés az index leadása volt, a második a szónoklat elmondása (ami után a professzor úr megdicsért, mondván diszkréten néztem bele a kinyomtatott verzióba, ha elakadtam), a harmadik pedig a tétel kihúzása. Én személy szerint Arisztotelész Rétorikájának felosztását húztam. Magamtól nem sok minden jutott eszembe, de a professzor úr jószándékú és segítőkész kérdéseivel szinte mindent sikerült összeszedni, ami a témához kellett :) Úgyhogy végül ötöst kaptam. (Egy aprócska közjáték után, amikor is Adamik tanár úr megkérdezte, hányast adnék magamnak, mire én őszintén válaszoltam neki, hogy én bizony magamnak ötöst adnék - de részrehajló vagyok.)

A mai napot a pihenésnek szentelem, de ha kedvem szottyan angolszász handoutokat rendezgetni (ami azért valljuk be, előfordul), nem fogok ellenállni a kísértésnek :)

Talán a következő vizsga előtt lesz időm írogatni a japán nyelvkészlet telepítéséről, a japán gépelésről is, de ígérni semmit sem ígérek :)

6 megjegyzés:

Dávid írta...

Én ha jól emlékszem, előtted az Eszter 7:42-kor ment be, és 48-kor jött ki, te pedig 8:05 után jöhettél ki valamikor. Ez akárhogy is nézem, legalább kétszer annyi idő :D De aztán mindenki 10 perc fölötti időt töltött bent...

Sedna írta...

Biztos Eszter gyorsan ledarálta a tételt, amit húzott, belőlem azért eltartott egy ideig, mire kiszedte XD

Ngie írta...

Azért mondanám, hogy ne az angol irodalom szóbeliddel kezd, mert olvasmánylista!!! Vagy legyél elejétől kezdve nagyon tudatos!
Inkább tanárt kell figyelnünk! mint időpontot, hidd el nekem :)

Sedna írta...

Ó tényleg, el is felejtettem... nálunk nem divat, hogy még tanárok közül is válogatni lehet :D Egyébként tervezem, hogy nagyon tudatos leszek az elejétől kezdve ^^ Aztán majd kiderül, sikerül-e :D

Névtelen írta...

Valószínűsítem, hogy pont retorikából a zárójeles mondatért (magadnak hányast adnál) fixáltad le a jegyet, ha előtte kétséges is volt :D

Sedna írta...

Olyan sokan mondjátok ezt, még a végén elhiszem XD

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^