Subscribe:

Ads 468x60px

2010. november 7., vasárnap

Bekeményítünk :D

AUTHOR'S NOTE: Szokásos.

Bár a hét csak négy napos volt, azért sűrítve volt tartalommal :D

Japánon egyre komolyabb nyelvtanokat veszünk - a héten a hetedik leckét is kivégeztük. Az állandó kanjitanulás eddig számomra inkább szórakozás volt, mostanra azonban már nehézséggé lépett elő - kezdenek szaporodni az egymással keverhető, kicsit itt-ott hasonlító jelek.

A naplóírás is kezdett terhessé válni az utóbbi egy hétben, de azért ráveszem magam az írogatásra, mert hiába vagyok lusta dög, én is tapasztalom, hogy nagyon sokat segít a fejlődésben. (Főleg ha az ember nem két sort ír minden naphoz.) Például gyorsabban beivódnak a kanjik használat közben. Míg a naplóban kevésszer előforduló szavak kanjijait még nem tudom igazán, és magukat a szavakat is inkább hiraganákkal írom le, a gyakoribb kifejezéseket (pl. 食べる, 行く, 私) már eszembe sem jutna az egyszerűbb módszerrel leírni.

Voltunk a héten múzeumban is, mivel művészettörténetre beadandót kell csinálni - le kell rajzolni/festeni/szobrászolni/bármi az egyik kiállított tárgyat (bármelyiket), majd írni kell róla. Ez kissé igazságtalannak tűnik azokkal szemben, akiknek nem különösebben jó a kézügyessége, de szerintem mindenki megoldja majd valahogy :D A múzeum honlapja: KATT - Akit érdekel a kelet-ázsiai kultúra, egy rövidke délutáni programnak beiktathatja. Apró kis múzeum, de sok szép dolgot talál az ember, ha odafigyel, és a belépő is olcsó.

A hét többi órája nem okozott meglepetést, minden a megszokott medrében haladt.

Majd még szokás szerint jelentkezem! :D

食べる = taberu = enni
行く = iku = menni
私 = watashi = én

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^