Subscribe:

Ads 468x60px

2010. október 6., szerda

Hétközépi helyzetjelentés

Nos, eljött ez a pillanat is, nem csak hétvégén írok blogot! ^^ Ez leginkább azért van így, mert összegyűlt egy kisebb kupac mondani/írnivalóm.

Először is! Link: KATT
Ez itt kérem szépen Móra Ferenc irománya, A nagyhatalmú sündisznócska japánra fordítva! Hogy ki által? Uchikawa-sensei által :) És nemsoká a birtokomban is lesz...! *sátáni kacaj*

Ezen kívül ha minden jól megy, szeretném beszerezni - szintén Uchikawa senseitől - a Genki II. tankönyvet, mert bár lehet, hogy olcsóbb nyomtatni (sőt biztos), a furiganákat (a kanjik alá írt aprópici kiolvasást segítő hiraganákat) egyszerűen NEM LEHET elolvasni. A minőség nem ugyanaz, távolról sem. Van, akinek annyira halvány, hogy kiolvashatatlan, és van, akinek szürke mező övez minden egyes karaktert, és azért nem lehet kibetűzni. (Én az utóbbi csoportba tartozom.) És mivel Uchikawa sensei jutányos áron bocsát rendelkezésünkre pár példányt (6000 jó magyar forint), kapva kapok az alkalmon - remélem nem későn.

Más is történt a héten. Közeledik az első japán zh, ami annyit jelent, hogy igen sürgősen de nagyon gyorsan be kell hoznia mindenkinek az esetleges lemaradásait. Mint kiderült, vannak olyan szaktársaim, akik bokros teendőik és egyéb körülmények miatt még a hiraganák olvasását sem fejlesztették tökélyre (hozzátenném, én is erősen szótagolós szinten evickélek, a katakanáknál pedig még rosszabb a helyzet). Ekkor került elő a gyakorlati jegy és a félév végi alapvizsga réme, és Uchikawa sensei felvilágosított minket: általában feleződik a létszám vizsgák idején. (Visszakapcsolván az előző bekezdéshez: az Uchikawa sensei által feleslegesen megrendelt tavalyi Genki II tankönyvek is azért maradtak a nyakán, mert a megrendelők időközben lemorzsolódtak.)

Ha esetleg valaki nem olvasna kommenteket, beraknám ide a Henitől kapott linket is (köszönet érte!) a Kojiki angol nyelvű verziójáról: KATT!

Ezen kívül a napokban (2010. 10. 03.) kaptam egy e-mailt a Libritől, a következő üzenettel:

Kedves Gaál Noémi!
Köszönjük türelmét! Az Ön által igényelt könyvet még keressük, hamarosan bővebb tájékoztatást küldünk a keresés állapotáról.
Üdvözlettel,
a Libri Könyvkereső munkatársai

Tehát a japán történelmes könyvem keresése zajlik, már csak az a kérdés, megtalálják-e nekem.

A kanji teszt egyébként úgy érzem viszonylag jól sikerült, bár szokásomhoz híven annyira izgultam, hogy szinte fel sem fogtam mit írok... majd kiderül :) Pénteken ismét kanji teszt! Újabb 14 kanji. Majd valamikor felteszem az első féléves menetrendet, érdemes végignézni :D

Ennyi voltam így midterm status reportként. Majd még jelentkezem, ha nem is a hétvégén, majd valamikor hét elején. Take care!

Ui.: Nem emlékszem írtam-e már, de hibátlan lett a katakana tesztem ^^ És "Nagyon szépen írta!" minősítést is kapott ^^
Uui.: Jaj! Majd elfelejtettem. Lehet, hogy kalligráfia szakkör indul! Pályázni kell rá, meg minden, és elég kevesen jelentkeztünk, de én nagyon szeretném, ha sikerülne :) Szurkoljatok! :D

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát csak tanuljátok szorgalmasan azokat a kanjikat, mert jövőre nem heti 14, hanem inkább heti 84 kötelező lesz. :D
-egy másodéves japános-

Sedna írta...

Te jó ég!

Köszönöm az információt, kedves másodéves japános! Fel kell kötni a gatyát, úgy tűnik... Hajrá minden japánosnak! :D

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^