Subscribe:

Ads 468x60px

2013. április 22., hétfő

Könyv! :D

Üdv mindenkinek, aki még nem mondott le teljesen rólam és a blogról :D Az utóbbi időben teljesen eltűntem, amit őszintén szégyenlek, de hát szakdolgozat. Igen, erre fogok (sőt azt hiszem testületileg és csoportosan fogunk) minden elmaradást és hanyagságot ami a második félévben történt :) De most már kész van, megírtam, leadtam, megszabadultam tőle! Fogok írni róla, azt hiszem. De most nem ezért ragadtam billentyűzetet, hanem egy e-mail miatt, amit ma kaptam.

Az Underground kiadótól kaptam egy ízelítőt egy nemrég megjelent könyvükről, aminek Alien a címe. A legegyszerűbb azt hiszem az lesz, ha bemásolom egy az egyben.

A borító

Kiadónk gondozásában megjelent Majzik Róbert, Japánban élő magyar állampolgár könyve Alien címmel, amely a szerző kint tartózkodásának élményeit, beilleszkedési nehézségeit és sikereit gyűjti össze szórakoztató formában.
A könyv minden Japánba készülő, az ország kultúrája iránt érdeklődő, illetve már kint élő fiatal számára hasznos és tanulságos.

"Magyar vagyok. 1998-ban váltam Alienné, mikor egyéves szerződéssel Japánba hívott egy akkor jól menő cég. Ennek tizenöt éve. Azóta próbálnak megszokni. Kevés sikerrel. Így én tanulom őket, és mivel (a hiedelemmel ellentétben) angolul hiába is próbálkoztam megértetni magam, anyanyelvüket autodidakta módon elsajátítva (sajátos egyedi nyelvjárással) váltam itt élő Alienné"

"Kitanítottak. Földrengések alkalmával a legbiztonságosabb az, ha a WC-be menekülök. De mi inkább kézzel tartottuk a második emeletet..."
Részletek Maya (Majzik Róbert) Alien c. könyvéből

A könyv elérhető: http://bolt.undergroundkiado.hu/alien

Az én érdeklődésemet felkeltette, remélem ezzel nem vagyok egyedül :)

1 megjegyzés:

Komaváry írta...

http://en.wikipedia.org/wiki/Vanity_press

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^