Subscribe:

Ads 468x60px

2011. május 23., hétfő

Informatika és könyvtárhasználat vizsga (BBN-XKT-101)

Mindenkit megnyugtathatok, semmi nem volt a vizsgán, ami meglepő, vagy váratlan lett volna :) A kérdések témakörei az előre megbeszéltek voltak, és az esszékérdések sem okoztak meglepetést. (Szabadon választott könyvtár bemutatása, JSTOR és BTK Központi Kari Olvasó.) Az egyetlen dolog, ami egyáltalán nem tetszett, az a vizsga lebonyolítása volt.

A fél kilenckor kezdődő vizsgára megérkezett két vizsgalebonyolító hölgyemény 8:28-kor, majd úgy gondolták, ha annyit mondanak "üljenek előre és szét", akkor majd mindenki, mint a kisangyal, fogja a cuccát és mértanilag a lehető legtávolabb, az egész terem területét egyenletesen kihasználva, barátai és szaktársai közelségével mit sem törődve, szétül.

Természetesen ez nem így történt, amire rögtön ingerültség és beszólogatás volt a válasz, udvariatlan gesztusokkal, "a saját idejükből megy" megjegyzésekkel és egyebekkel. Majd amikor kb. 5-8 perces procedúra után egyszer csak úgy gondolták, hogy így már jó a felállás (leülés), se szó se beszéd elkezdték kiosztani a feladatlapokat, még annyit sem mondtak, hogy "kezdjük", vagy esetleg "fahéjas palacsinta". Persze amikor észrevették, hogy parancsszó híján a társaság felének a kezében még ott van a jegyzete, ismét ingerültség volt a válasz, valamint inkompetenciánk kevésbé udvarias ecsetelése.

Amikor valaki jelezte a terem közepe táján, hogy nem jutott neki feladatlap, az egyik hölgy újabb grimaszolásba kezdett, majd úgy vetette oda a szerencsétlen lánynak, hogy "akkor jöjjön ide érte", mintha legalábbis egy három-négy tonnás bébielefántot igényelt volna a hallgató.

A vizsga tehát könnyű volt, viszont a szervezés katasztrofális. Ugyanebben a teremben fél éve, nyelvtudomány vizsga előtt Nádasdy professzor körülbelül bő másfél perc alatt teremtett katonás rendet. Nem kellett se idegeskednie, se beszólogatnia, se ironikus megjegyzéseket tennie, se grimaszolnia. Mégis minden úgy ment, mint a karikacsapás. (Igen, valószínűleg a mesterdiplomámig vele fogok példálózni, bocsánat :))

Egy dolgot szeretnék még megjegyezni: minden elismerésem az előadásokat tartó Sebestyén professzornak. Ő az első olyan alapozó bölcsész tantárgyat tartó előadó, aki tökéletesen tisztában van vele, mennyire érdekli a hallgatóságot a tantárgy, és ennek ellenére minden létező eszközzel igyekszik segíteni még azoknak is, akik egyébként nem jártak be az óráira. Nagyban megkönnyítette nekem ezt a félévemet, köszönöm.

Ennyi ^^

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^