Subscribe:

Ads 468x60px

2011. március 16., szerda

Élek :D

Egy kicsit régen jelentkeztem utoljára, de élek és virulok, azt hiszem a hiányzásom mindössze a lustaság rovására írandó :D

Túlestem a félév első ZH-ján, amire eddig mindenki ugyanazt mondta: ez volt az eddigi legnehezebb. Meg merem kockáztatni (és ezzel a véleményemmel sem vagyok egyedül): még az első félév vizsgájánál is nehezebb volt.

Vigyázzatok a szavakra!
Első félévben még ha a kifejezetten szókincset mérő feladatoknál csak az aktuális 4 lecke szavai szerepeltek is, nem nagyon tudott Uchikawa sensei olyan szavakat belerakni a ZH többi részébe sem, amik legalább ne lettek volna ismerősek, hiszen mindegyiket pár hét távlatában tanultuk, valamint az ember azért elolvasgatta az addigi szavakat tesztek előtt. Most azonban egészen más a helyzet: nem visz rá a lélek egy épeszű (és nem túlszorgalmas) egyetemistát sem, hogy az egész előző félév összes szavát újra végignézegesse, ne adj isten meg is tanulja ismét. Éppen ezért nagy meglepetések érhetik az embert az ártatlannak tűnő feladatokban, ismeretlen szavak formájában. A javaslatom annyi lenne, hogy azért mégis csak vigyen rá az a lélek, és legalább olvasgassuk néha a Genki I salátává avanzsált lapjaira nyomtatott szószedeteket. Megéri.

Katakana O.o
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem igen nagy gondot okoz a katakana írás XD Eleinte, amíg tanultuk és gyakoroltuk, jól ment, de valahogy kikopott belőlem. Ha látok egy katakanát, felismerem, de hogy én írjam át hiraganáról vagy éppen latin betűről, az már nem megy. Szégyen és gyalázat, de van jó pár katakana, amit át kell néznem itthon az elkövetkezendőkben x)

A hosszú hétvége tehát mára véget ért, fél kettőtől művtöri (amin japán alkotásokat nézegetünk, yay!), amit a japán gyakorlat követ. Van egy olyan rossz megérzésem, hogy egy 4 naposra nyúlt hosszú hétvége alatt Uchikawa sensei könnyedén kijavította a ZH-inkat, ennek pedig nem örülök különösebben ^^;

Ha megtudom az eredményt, vagy valami egyéb megírásra érdemes történik, jelentkezem.

Ui.: Pray for Japan!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^