Subscribe:

Ads 468x60px

2010. július 31., szombat

Sushi!

El is feledkeztem róla - már megint XD -, hogy képeket akartam feltölteni :D Nemrég ugyanis a barátommal úgy döntöttünk, megkóstoljuk a sushit, mint olyat. Bár nem mentünk el se japán étterembe, se semmi hasonlóba (egy teljesen hétköznapi áruházban a hűtőpultban talált előre csomagolt kiszerelést választottuk áldozatul). Tapasztalatnak így is jó volt :D


Íme az egyik áldozat - őt ettem és fényképeztem én. A címkéje alapján a tartalma a következő:
Taketojo Sushi Box - összetevők: rizs, omlett, csirke, rákhús, algalap, teriyaki szósz, rizsecet, cukor, só, szójaszósz, wasabi, gyömbér
Megmondom őszintén egyiket másikat nem véltem felfedezni szemmel láthatóan, de ez nyilván annak köszönhető, hogy szerves hozzávaló (mint pl. a só és a cukor), nem pedig külön fogás x)

Tapasztalatok:

A csirkésnek - természetesen - semmi extra, szokatlan íze nem volt, egyedül az algalap, amibe beletekerték, tűnt ki az ízvilágból. (A képen a távolabbi három tekercsben van a csirke.)

A rákhúsos sushi is meglepően "ismerős" ízű volt, semmi kibírhatatlan halíze nem volt, egyedül az állagával kapcsolatban voltak fenntartásaim, kicsit ugyanis nyálkás volt :D (Az innenső három sushi.)

Az omlett-tekercs alatt természetesen szintén rizs lapul (bár ez a képen nem látszik), ezzel kapcsolatban pedig egyetlen megjegyeznivalóm akad: nagyon íztelen volt XD Egy pár kiló sót elbírt volna, mert nem találkozott vele, az biztos. Nem volt rossz, és japánék nyilván így szokták enni (animés tapasztalataim szerint valaki édesen szereti az omlettet O.o), de nekem furcsa volt :D

A lazac egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, egyrészt nem gondoltam volna, hogy olyan keménykés lesz, mintha kicsit száraz lenne, de csak egy kicsit, másrészt pedig erős volt, csípett, amit sajnos én amióta az eszemet tudom, nem viselek el ^^; Így ő egy kóstolást ért csak meg részemről. (A lazacszínű halmocska a doboz innenső felén - meglepő módon :D)

A képen ugyan nem látszik, de a dobozka távolabbi csücskében egy kis wasabi is csücsült, amit - pont az erős ételekkel való viszonyom miatt - meg sem kóstoltam inkább XD

A halacska alakú kis izében szójaszósz volt, ami nekem ízlett, a barátomnak kevésbé - a sushikat egyesével a szósszal és anélkül is megkóstoltam.


Ő itt a másik áldozat, amit a barátom fogyasztott el és fényképezett le. A címkén szereplő leírás:
Seteka Sushi Box - összetevők: rizs, lazac, füstölt lazac, uborka, algalap, rizsecet, cukor, só, szójaszósz, wasabi, gyömbér.

Ezen még annyira sem tudtam elkülöníteni az összetevőket, mint a sajátomon, és nem is emlékszem annyira az ízükre (bár mindegyiket megkóstoltam). Azt tudom, hogy az uborkadarabka a jobb oldali sushitekercsekben igazi felüdülés, színfolt volt, nagyon tetszett. Ezen a fényképen pedig a wasabi is látszik :)


Az egyik legnagyobb élmény az evőpálcika eltörése volt, valamint maga az élmény, hogy japán ételekkel kísérleteztünk :D A végső konklúzió azonban szomorú: bár a japán kultúra, történelem, nyelv mind nagyon érdekel, a konyhával valószínűleg sosem fogok megbarátkozni, ennek pedig egyetlen oka van, de az nyomós: gyűlölöm a hal ízét XD Persze a halat és hasonszőrű tengeri barátait nem tartalmazó fogásokkal ezt követően is szívesen fogok próbálkozni, ha úgy hozza a sors ^^

7 megjegyzés:

Sony írta...

A véleményedhez csatlakozom! Nem hinném, hogy sokszor fogunk japán jellegű ételt enni, de egy próbát mindenképpen megért. :)

Sedna írta...

Örülök, hogy Te is így érzed ^^

Sony írta...

;)

Puszi

Aer írta...

Hoho, én a marty féle házi sushi élményem után még érzem magamban a próbálkozást :D

Sedna írta...

Hát akkor hajrá :D Én csak a tengeriherkentyűtlen változatokra vagyok vevő :D

Nina írta...

Épp a hiraganákat szeretném a fejembe vésni, így találtam a blogodra. :)
Gondoltam, megírom, hogy szintén utálom a halat, de nem utasíthattam vissza egy kedves meghívást egy sushi étterembe. Már az ajtón belépve gyomron vágott a halszag és menekülhetnékem támadt... :) Viszont megérte maradni, mert rájöttem, hogy van olyan hal, amit szeretek. Ha nem tudtam volna, hogy mit eszem, magabiztosan rávágom, hogy sült csirkét. Majd kiderítem, hogy pontosan mi volt.

Sok sikert! (még olvasom tovább... :))

Sedna írta...

Szia Nina! ^^

Először is, örülök hogy idetévedtél :D
Másodszor, előre köszönöm az infót az ehető, nemhalízű halról :D
Harmadszor pedig sok sikert a hiragana-tanuláshoz!
És negyedszer: további kellemes olvasgatást :D

Megjegyzés küldése

Minden hozzászólást örömmel fogadok ^^